Albgaz/Snam finalizojnë me TAP marrëveshjen e mirëmbajtjes së tubacionit të gazsjellësit në Shqipëri

notifications

Albgaz dhe SNAM së bashku do të ofrojnë mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP në territorin shqiptar. Në një ceremoni të zhvilluar në Tiranë, këtë të mërkurë u finalizua negocimi për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët të krijuar nga Albgaz Sh.a e Snam S.p.a.. Të pranishëm ishin Ministri i Infrastrukturës dhe […]

Albgaz pjesëmarrës në eventin më të rëndësishëm energjitik “Energy Expo & Forum 2018”

notifications

Eventi më i rëndësishëm në fushën e energjisë “Energy Expo & Forum Albania 2018” mban edicionin e tij të dytë ne datat 5-6 Tetor. Fokusi kryesor i këtij eventi është energjia e rinovueshme, dhe i gjithë spektri energjitik duke filluar nga mundësitë, potencialet, por pa lënë menjanë edhe sfidat që has ky sektor. Albgaz është […]

Shqipëri-Maqedoni hedhin hapat e para për ndërlidhjen me rrjet gazi

notifications

Në pritje të fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV Elbasan-Manastir, Shqipëria dhe Maqedonia ndërmarrin hapat e para edhe për lidhjen e tyre me rrjet gazi. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë Z.Kreshnik Bekteshi. Pas takimit, në […]

Albgaz prezanton projektet prioritare në interkoneksion në Konferencën ndërkombëtare “Perspektivat e Interkoneksionit në Ballkanin e Jugut” në Selanik

notifications
Në perspektivën e zhvillimit të bashkëpunimeve ndërkombëtare të Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Shqipëri, një delegacion i shoqërisë Albgaz Sh.a, i kryesuar nga administratori Z.Arber AVRAMI, mori pjesë në konferencën "Greqia përballë sfidave të tranzicionit të energjisë ". Konferenca u zhvillua ditën e shtunë, datë 8 Shtator 2018 në Selanik nën mbështetjen e [...]

Albgaz në inagurimin historik të Gazsjellësit TANAP

notifications

Vetëm një ditë mbas Ceremonisë së Nënshkrimit të Marrëveshjes “Joint Venture” midis tij dhe SNAM Italia, e cila përfaqëson nivelin më të lartë të standarteve në fushën e operimit dhe mirëmbajtjes së rrjeteve të transmetimit të gazit, me një pjesëmarrje triumfuese të Albgaz me 75% të aksioneve, Albgaz sh.a në kohë rekord vazhdon të ndjek angazhimet […]

Albgaz firmos me kompaninë prestigjoze italiane SNAM

notifications

Kompania shtetërore shqiptare e gazit Albgaz dhe ajo italiane SNAM firmosën në Tiranë marrëveshjen e krijimit të një shoqërie të përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Struktura e aksioneve ndahet në raportin Albgaz 75% dhe SNAM 25%. Kompania italiane […]

Albgaz JSC part of the European Network of Transmission System Operators for Gas

notifications

The Combined Natural Gas Operator in the Republic of Albania receives observer status at ENTSO-G, the European Network of Transmission of Natural Gas Transmission System Operators. ENTSO-G has accepted the application of Albgaz JSC to become part of it. The status as an observer was formalized in Brussels by the decision of the General Assembly of ENTSO-G and […]

Albgaz requires setting a new broadcast tariff.

notifications

Në seancën dëgjimore të zhvilluar në ERE, datë 30 Mars 2018, Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror, Albgaz Sh.a, argumentoi kërkesën për vendosjen e tarifës së re të transmetimit të gazit natyror për vitin 2018. Në funksion të këtij qëllimi dhe zbatimit të ligjit 102/2015 për “Sektorin e Gazit Natyror”, akteve nënligjore dhe VKM-ve përkatëse, […]

EBRD will provide technical assistance to Albgaz JSC.

notifications

The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) will provide technical assistance to the recently created company, Albgaz JSC, regarding the enhancement of regulatory and legal capacity. Albgaz JSC, Albania's Transmission System Operator (TSO), was established in January 2017 and is responsible for the operation, development and maintenance of the […]