Shoqëria Albanian Gas Service Company fton profesionistët të aplikojnë

notifications

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), Gazsjellësi Trans Adriatic Pipeline (TAP) nënshkroi një Letër Angazhimi që shënon finalizimin e negocimit mbi Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe Albanian Gas Service Company Sh.A, shoqërisë së përbashkët që është krijuar midis […]

Albgaz/Snam finalizojnë me TAP marrëveshjen e mirëmbajtjes së tubacionit të gazsjellësit në Shqipëri

notifications

Albgaz dhe SNAM së bashku do të ofrojnë mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP në territorin shqiptar. Në një ceremoni të zhvilluar në Tiranë, këtë të mërkurë u finalizua negocimi për Marrëveshjen e Mirëmbajtjes midis TAP-it dhe shoqërisë së përbashkët të krijuar nga Albgaz Sh.a e Snam S.p.a.. Të pranishëm ishin Ministri i Infrastrukturës dhe […]

Shqipëri-Maqedoni hedhin hapat e para për ndërlidhjen me rrjet gazi

notifications

Në pritje të fillimit të punimeve për ndërtimin e linjës së interkonjeksionit 400 kV Elbasan-Manastir, Shqipëria dhe Maqedonia ndërmarrin hapat e para edhe për lidhjen e tyre me rrjet gazi. Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Z.Damian Gjiknuri priti sot në një takim zyrtar Ministrin e Ekonomisë së Republikës së Maqedonisë Z.Kreshnik Bekteshi. Pas takimit, në […]

Albgaz prezanton projektet prioritare në interkoneksion në Konferencën ndërkombëtare “Perspektivat e Interkoneksionit në Ballkanin e Jugut” në Selanik

notifications
Në perspektivën e zhvillimit të bashkëpunimeve ndërkombëtare të Operatorit të Kombinuar të Gazit Natyror në Shqipëri, një delegacion i shoqërisë Albgaz Sh.a, i kryesuar nga administratori Z.Arber AVRAMI, mori pjesë në konferencën "Greqia përballë sfidave të tranzicionit të energjisë ". Konferenca u zhvillua ditën e shtunë, datë 8 Shtator 2018 në Selanik nën mbështetjen e [...]

Albgaz Sh.a fton të rinjtë të aplikojnë për punësim!

notifications

Pas marrëveshjeve të nënshkruara midis TAP dhe Autoriteteve Shqiptare, Snam Spa dhe Albgaz Sh.a. (Operatori i Kombinuar i Gazit Natyror në Shqipëri), po krijojnë një shoqëri e përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP (Trans Adriatic Pipeline) për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Gjurma e TAP-it […]

Albgaz në inagurimin historik të Gazsjellësit TANAP

notifications

Vetëm një ditë mbas Ceremonisë së Nënshkrimit të Marrëveshjes “Joint Venture” midis tij dhe SNAM Italia, e cila përfaqëson nivelin më të lartë të standarteve në fushën e operimit dhe mirëmbajtjes së rrjeteve të transmetimit të gazit, me një pjesëmarrje triumfuese të Albgaz me 75% të aksioneve, Albgaz sh.a në kohë rekord vazhdon të ndjek angazhimet […]

Albgaz firmos me kompaninë prestigjoze italiane SNAM

notifications

Kompania shtetërore shqiptare e gazit Albgaz dhe ajo italiane SNAM firmosën në Tiranë marrëveshjen e krijimit të një shoqërie të përbashkët e cila do të ketë si objektiv mirëmbajtjen e tubacionit të gazsjellësit TAP për pjesën që kalon në territorin e Shqipërisë. Struktura e aksioneve ndahet në raportin Albgaz 75% dhe SNAM 25%. Kompania italiane […]

Albgaz JSC part of the European Network of Transmission System Operators for Gas

notifications

The Combined Natural Gas Operator in the Republic of Albania receives observer status at ENTSO-G, the European Network of Transmission of Natural Gas Transmission System Operators. ENTSO-G has accepted the application of Albgaz JSC to become part of it. The status as an observer was formalized in Brussels by the decision of the General Assembly of ENTSO-G and […]

Albgaz signs two important deals for Albania's gasification

notifications

Fourth Ministerial Meeting of the South Stream Gas Consultative Council was held in Baku, Azerbaijan. Albania was represented by the Deputy Minister of Energy and Infrastructure Mr. Enis Aliko and the Manager of the Combined Natural Gas Operator Mr. Genci Gjeçi. This meeting was essentially the consultation on the problems of the Southern Gas Corridor, where among

Albgaz JSC attends EITI Albania conference

notifications

The Ministry of Infrastructure and Energy in cooperation with the Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) organized on December 20 and 21, conference on "Taxes and the legal framework of extractive industries - the case of Albania and the best international practices". At this conference were Deputy Minister of Infrastructure and Energy Mr. Enis Aliko, The Director of the […]